Over Irma

Als jong meisje (geboren in '79) was ik altijd al creatief bezig. Heerlijk met mijn pastelkleurige radio aan, achter mijn bureautje sieraden maken van foam. Dat was in de jaren 80'. Aansluitend heb ik nog diverse creatieve trends gevolgd en in mijn twintiger jaren ben ik lange tijd serieus bezig geweest met het ontwerpen van sieraden.

Maar tekenen.. dat had ik na mijn middelbare school nooit meer gedaan. Ik en tekenen? Het stilleven waar ik destijds een mager zesje voor haalde, was weinig belovend voor de toekomst.

Diep in mijn hart wist ik dat ik in mijn leven 'íets' moest doen met mijn creativiteit. Als ik creatief bezig was, dan voelde ik namelijk rust in me. Er waren geen gedachten.
Mijn lef ontbrak. Ik benijdde mensen die hiervan hun werk hadden gemaakt. Na de middelbare school voor mij geen grafische opleiding, maar opgeleid in de sector zorg en welzijn en aansluitend naar de Pabo, waarna ik 10 heerlijke jaren voor de klas heb gestaan en een praktijk voor kinder-mindfulness heb gerund. Naast mijn opleiding aan de Pabo én tijdens mijn onderwijsbaan, heb ik zelfs nog 14 jaar in de (thuis)zorg gewerkt. Met mensen zijn en er voor mensen zijn, is eigenlijk een rode draad in mijn leven geweest. 

Nooit vond ik mezelf van waarde. Steeds weer die drift om verder te komen, verder te studeren. Steeds weer bergen beklimmen en toppen bereiken. Om vervolgens weer een nieuwe berg te zien.. Ik ging door.
Via het voormalig praktijkonderwijs heb ik diverse mooie wegen bewandeld. Dierbare mensen voor het leven mogen ontmoeten. Via LBO naar het MBO. Doorgaan naar het HBO.. Post-HBO. Op naar een universitaire studie. Dán.. dan pas zou ik 'goed' zijn..  
Op de vooravond van de voor mij hoogst haalbare fase..

Tekende ik een poppetje..

Op slag verliefd..

Een half uur later kreeg ze al de naam "Irmadammeke'..

En uit alle schoolse vaardigheden die ik in mijn leven had geleerd, destilleerde zich ..

MENS.


ZIJN.

LIEFDE.


Vanaf het moment dat ik het eerste Irmadammeke had getekend, gebeurde er iets in mij. Met het tekenen van het Irmadammeke had ik een bron in mezelf aangeboord. Dit ontroerde me enorm. Dat gevoel was zó overweldigend en ik wist: 'dít is het!' Vanaf dat moment buitelden de ideeën over elkaar heen. Waar ik in het verleden nog zoekend was naar 'mijn ik', vielen op dat moment alle stukjes op zijn plek.  

Irmadammekes staat voor 'in verbinding zijn'. In verbinding met mezelf; vanuit stilte
creëren. Maar ook in verbinding met jou, mijn opdrachtgever. Irmadammekes staat ook voor zelfliefde: niet meegaan in de snelle waan van de dag waarin we onzelf allerlei oordelen en beperkingen opleggen, maar door mijn illustraties jouw bron van liefde aanspreken en je even laten stilstaan bij dit fijne gevoel. 

Ik voel me dankbaar dat ik voor zoveel mensen van betekenis mag zijn, dat persoonlijke verhalen met mij worden gedeeld. Inmiddels werk ik ook weer in het onderwijs: het omgaan met kinderen inspireert mij steeds weer tot het maken van nog meer mooie en betekenisvolle cadeaus en producten. 


 

 

© 2017 - 2021 irmadammekes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

I.v.m. vakantie, worden er van 13.07 - 01.08 geen orders verzonden. In augustus verzenden we enkel op maandagen. Gepersonaliseerde orders worden vanaf 15.08 in werking gesteld en in de eerste week van september verstuurd.